Yang Dah Pergi

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh. Perasan tak, habuk kat blog batch ni dah tebal seinchi? Takde orang nak update ke? Semua dah busy agaknya, malklumlah semua dah bergelar alumni dan sedang berhempas pulas mendaki menara gading pulak. Tapi kalau ada masa nanti, jenguk2lah blog ni dan kalau rajin nanti boleh update blog ni, tulis je la ape2 yang terlintas di hati ke, masalah yang dikongsikan or mereka yang satu tempat pengajian tinggi beramai2 tu boleh jugak update aktiviti sosial berjemaah anda. InsyaAllah boleh ye.

Benda ni dah lapuk sangat tapi saya nak tulis jugak. Iye kali ini saya nak menulis tentang mereka yang dah pergi. Ade yang dah pergi ke dalam batch kita ni? Iye ade. Mereka telah selamat berangkat. Moga pemergiaan mereka dirahmati Yang Maha Kekal. Pemergiaan mereka bukanlah ke alam satu lagi tu, tapi ke bumi dipijak dan langit dijunjung yang lain. Mereka dah tak berpijak lagi di bumi Malaysia ni or berteduh di bawah langit tanahair ini. Akhirnya, daripada kita yang seramai 130 orang ni, 4 daripada kita telah sampai ke bumi Mesir untuk menuntut ilmu di sana. Alhamdulillah, ada jugak di antara kita yang bakal jadi lulusan daripada bumi para nabi. Jealous ni weyh, siapa tak mahu berpijak di tempat Nabi Musa, Nabi Harun dan ramai lagi Rasul yang lain. Saya takde rezeki so menunggu kat sini je lah. Haha. Moga pemergiaan mereka ke sana membawa barakah buat ummah, balik Malaysia nanti boleh bangunkan ummah dan harumkan nama MOZAC. Amin insyaAllah. Inilah dia mereka berempat yang sentiasa jadi kebanggaan kita.


Aizat Zainal
University of Mansourah, Egypt
Jurusan : Medic


Azim Azman
University of Alexandria, Egypt
Jurusan : Medic


Alia Ng
University of Tanta, Egypt
Jurusan : Medic


Dania Hazirah
University of Mansourah, Egypt
Jurusan : Medic lagi.

Sadly, tak sempat kita nak kumpul ramai2 kat airport untuk hantar diorang ni. So, kalau ada yang dah nak fly boleh la cerita di sini, tak mau ar pergi senyap2. Tak seronok. Kejayaan anda milik kita semua, kongsilah kat sini or at least bagitau kat group fb tu. Kepada mereka berempat, saya doakan berjaya di sana. Selamat berjuang. Mana tahu mereka2 yang di atas ini bakal beristeri or bersuamikan warga Mesir. Amin. Haha. Apepun jangan lupakan kami di sini, doa kami sentiasa mengiringi.

Sekalipun jalan Allah itu penuh ranjau dan duri, andai imanmu teguh dan kukuh pasti jalan itu diiringi bunga harum mekar mewangi

Wassalam...
 
Copyright © Muzaffar Zerosixten