Ohana Gathering

Asslamualaikum.

Ameerul Rahimy nak ajak semua warga ohana yang berkesempatan tuk buat reunion lah kononnye,
especially kepada yang berada di sekitar KL. Harap2 jadik lah. Boleh kita berbual panjang. Haha.

Boleh recommend bile and kat mana. Make sure weekend la.
Further infos, please pm Ameerul Rahimy a.k.a MABLUR.

notes: AZRI! toksah nak kerek ngan Bendaharalah. Sini lawan gusti lengan dengan aku. Tengok Bendahara ke Temenggung menang..

We've won it 6ixth Times

Assalamualaikumwarahmatullahiwabarakatuh. This entry is specially written to cherish the beautiful moments that we have back then in MOZAC. Salah satu perkara paling best tentang SBP ialah sistem rumah sukan yang diamalkan bertujuan untuk melatih pelajar hidup dalam sebuah sistem sosial yang teratur. We probably adapt this system from the Greek concept of fraternity. It all began in 2004 when all existing SBP must practise the sport house system. At first, MOZAC tidaklah begitu mengamalkan konsep ini sehinggalah tahun 2009 apabila semua pelajar serumah wajib tinggal satu floor. Dan di MOZAC, we have 4 renown sport houses that have their very own unique personality. Saya patut terangkan rumah-rumah sukan itu sebab takut ada readers yang bukan warga Muzaffar, I hope we have. Haha. The 4 powerhouses are Bendahara (Kuning : Kami tiada kaitan dengan pengerakan BERSIH 2.0), Syahbandar (Hijau : Kami bukan Slytherin), Temenggung (Merah : Kami sama sekali bukan penyokong the Red Warriors, Kelantan mahupun Patriot) dan lastly Laksamana (Biru : Kami bukan duta sabun Lux dan kami support Barisan Nasional). Haha. No heartfeelings ok?

I definitely miss all those moments. In fact I wish I can redo it again and again. Saya pasti setiap warga OHANA ada kenangan indah bersama rumah sukan masing2. Pada setiap penghujung tahun, pada kemuncak Malam Seribu Bintang atau nama barunya yang tak berapa nak best, Malam Anugerah Muzaffar, akan diumumkan rumah sukan terbaik keseluruhan, which for me is the most prestigious and anticipating award on that night. Simply because it's the only award that you can share and celebrate with your house members. Kebiasaanya sebelum tu akan diumumkan rumah sukan terbaik mengikut kategori. Akademik, Sahsiah, Kokurikulum dan 3K.  In 2004, Laksamana was the very first house to win it, Syahbandar took it the following year. And in 2006, the year we join the school, Bendahara won it for the first time and since then till 2011, Bendahara is still the defending CHAMPION!!! That's right folks, We've won it 6ixth times!!! Err... Temenggung masih lagi sedang gigih berusaha. Hey, I'm proud to say I was a Bendahara. Even though I don't really suit the colour but I have great pride in the name. It's not easy to retain it for six consecutive years. So apa yang saya tulis ni might be very biased to other houses. Sorry. No heart feelings again?

Muka Syafiq selepas Bendahara juara buat kali kelima. KR Terbaik!!!!

Nash dan Temenggung yang memberi cabaran sihat

Mamat : Janji Syahbandar juara 2010 tinggal kenangan. Haha.

Fathi : Tidak mampu membawa revolusi Laksamana

But even Bendahara has its own Achilles heel. Kami sangat horrible dalam Kejohanan Sukan Tahunan. We really were. For five years, 2006-2010, Bendahara best achievement was 3rd place in 2008, tahun lain semua last place. However Bendahara sangat bagus dalam psychological warfare. Kami ialah mastermind dalam projek memboikot rumah lain pada sukan tahunan yang menjadi amalan setiap tahun.

Senarai mangsa :
2006 : Temenggung
2007 : Syahbandar
2008 : Temenggung
2009 : Syahbandar
2010 : Laksamana

Bendahara juga tidak pernah diboikot. Haha.  A revolution happen in 2011 when Bendahara won Sukan Tahunan and Overall Champion, double buat kami. We, OHANA's Bendahara may not have anything to do  dengan kemenangan keenam ni but we are the ones who created the legacy. Selepas 5 tahun kita menang, the younger generation mesti tak rela untuk kalah. I personally consider 2008 as Bendahara best year as we won the Akademik, Sahsiah and Kokurikulum Categories and as usual juara keseluruhan. Buat OHANA rumah lain anda telah memberi saingan yang hebat. Haha. Moga entry ini membawa kita kembali ke zaman persekolahan kita. Rindu semangat rumah.



Bolder, Brighter, Better  

Wassalam...
 
Copyright © Muzaffar Zerosixten